Pennut

 

Hilman (Amurin Zila) ja Jorin (Allikatin Yrjö) pennut syntyivät 15.3.24
https://www.loistava.net/l/pentuja/

Pennut täyttivät jo 12 viikkoa. Vauhtia riittää ja lattia tömisee pentujen leikkiessä ja painiessa keskenään. Minulla ja Hilmamammalla on täysi työ pentujen vahtimisessa. Haikealta tuntuu, mutta pian pennut muuttavat jo uusiin koteihinsa. Ensimmäisenä, noin viikon kuluttua, lähtee Myrsky. Seuraavana Helmi. Sointu jää koti-kissalaan.

Vauvat keskittyvät vielä paljon nukkumiseen ja syömiseen, mutta valveilla ollessaan pennut painivat keskenään ja pyrkivät ulos pesästä. Poika ottaa jo ensimmäisiä juoksuaskeliaan.

Hilman ensimmäinen pentue syntyi 13.1.22. Kaikki pennut on tällä hetkellä alustavasti varattu.

Pennun hankinta

Kissa on mukava ja suhteellisen helppohoitoinen lemmikki. Kun rakastat sitä, se rakastaa sinua ja saat siitä uskollisen ystävän. 

Harkitsethan kuitenkin tarkkaan ennen kuin hankit kissan. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa punnita ennen hankintaa.

Hankkiessasi kissan sinun tulee olla sitoutunut pitämään siitä huolta seuraavat 15-20 vuotta. Kissa tarvitsee lajilleen ominaista, terveellistä ruokaa. Sen kanssa pitää leikkiä ja seurustella. Kotona pitää olla paikkoja, joissa kissa saa kiipeillä ja teroittaa kynsiään. Karvanlähtöaikaan saa varautua imuroimaan kotona tavallista useammin.

Kissan rokotukset tulee pitää voimassa. Kun lähdet matkalle, kissalle pitää hankkia hoitaja tai hoitopaikka, sitä ei saa jättää yksin. Mikäli kissa sairastuu, se täytyy viedä eläinlääkäriin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja kissalle kannattaakin ehdottomasti hankkia vakuutus heti pentuna. Eri vakuutusyhtiöiden ehdoissa on huomattavia eroja, joten niiden vertailu kannattaa. Varaudu kuitenkin myös menoihin, joita vakuutus ei korvaa. Tällaisia ovat esimerkiksi hammashoidot, joihin joudut hyvin todennäköisesti turvautumaan erityisesti vanhenevan kissan kanssa.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisinä. Lemmikkikissat tulee steriloida tai kastroida. En myy kissoja vapaaseen ulkoiluun. Vapaana liikkuessaan kissat jäävät helposti auton alle tai joutuvat petoeläinten, kuten kettujen saaliiksi. Ne eivät myöskään pärjää paleltumatta ulkona pakkasessa. Kissat ulkoilevat erittäin mielellään valjaissa tai tarhassa, mutta pärjäävät hyvin myös sisäkissana.