Pennut

 

Pennun hankinta

Kissa on mukava ja suhteellisen helppohoitoinen lemmikki. Kun rakastat sitä, se rakastaa sinua ja saat siitä uskollisen ystävän. 

Harkitsethan kuitenkin tarkkaan ennen kuin hankit kissan. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa punnita ennen hankintaa.

Hankkiessasi kissan sinun tulee olla sitoutunut pitämään siitä huolta seuraavat 15-20 vuotta. Kissa tarvitsee lajilleen ominaista, terveellistä ruokaa. Sen kanssa pitää leikkiä ja seurustella. Kotona pitää olla paikkoja, joissa kissa saa kiipeillä ja teroittaa kynsiään.

Kissan rokotukset tulee pitää voimassa. Kun lähdet matkalle, kissalle pitää hankkia hoitaja tai hoitopaikka, sitä ei saa jättää yksin. Mikäli kissa sairastuu, se täytyy viedä eläinlääkäriin. Eläinlääkärikäynnit ovat kalliita ja kissalle kannattaakin ehdottomasti hankkia vakuutus heti pentuna, jolloin sen saa edullisimmin. Eri vakuutusyhtiöiden ehdoissa on huomattavia eroja, joten niiden vertailu kannattaa. Varaudu kuitenkin myös menoihin, joita vakuutus ei korvaa. Tällaisia ovat esimerkiksi hammashoidot, joihin saatat joutua turvautumaan erityisesti vanhenevan kissan kanssa.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisinä. Lemmikkikissat tulee steriloida tai kastroida. En myy kissoja vapaaseen ulkoiluun. Vapaana liikkuessaan kissat jäävät helposti auton alle tai joutuvat petoeläinten, kuten kettujen saaliiksi. Ne eivät myöskään pärjää paleltumatta ulkona pakkasessa. Kissat ulkoilevat erittäin mielellään valjaissa tai tarhassa, mutta pärjäävät kyllä hyvin myös sisäkissana.