Kaikki artikkelit

Pentuja

28.03.2024

Hilman ja Jorin pennut syntyivät 15.3.24

Loviisa on tarmokas ja superkiltti hopeakilpparityttö (SIB fs24) Hilman ensimmäisestä pentueesta. Loviisa syntyi kissalassamme 13.1.22. Tarkoitus on kasvattaa Loviisalla pari pentuetta. Meillä ei kuitenkaan ole Loviisalle pentusuunnitelmia vuodelle 2024.

Pennut täyttivät jo 12 viikkoa. Vauhtia riittää ja lattia tömisee pentujen leikkiessä ja painiessa keskenään. Minulla ja Hilmamammalla on täysi työ pentujen vahtimisessa. Haikealta tuntuu, mutta pian pennut muuttavat jo uusiin koteihinsa. Ensimmäisenä, noin viikon kuluttua, lähtee Myrsky. Seuraavana Helmi. Sointu jää koti-kissalaan.

Vauvat keskittyvät vielä paljon nukkumiseen ja syömiseen, mutta valveilla ollessaan pennut painivat keskenään ja pyrkivät ulos pesästä. Poika ottaa jo ensimmäisiä juoksuaskeliaan.

Hilma syntyi juhannuksena 2019 Amurin kissalaan ja muutti meille pentuna. Väritykseltään Hilma on ruskeatäplikäs kilpikonna (SIB f 09 24), jolla on valkoista tassuissa ja rinnassa. Hilma on rauhallinen ja kiltti tyttö - ja kova kehräämään. Eemeli ja Hilma ovat parhaat kaverukset.

Hilman ensimmäinen pentue syntyi 13.1.22. Kaikki pennut on tällä hetkellä alustavasti varattu.

Eemeli on syntynyt vuonna 2015. Eemelin turkki on punainen tabbykuvioinen ja sillä on valkoiset tassut ja vatsa (SIB d 09 22). Eemeli on oikea mammanpoika. Tykkää istua sylissä ja nukkua kainalossa.

Siperiankissa

18.04.2020

Siperiankissa on puolipitkäkarvainen rotu, jolla on muhkea kolminkertainen turkki. Siperiankissan juuret ovat todennäköisesti muinaisessa Persiassa ja Transkaukasiassa, josta . kissat levisivät nykyisen Venäjän alueelle.

Aureelia on syntynyt vuonna 2012. Väritykseltään Aureelia on kilpikonnatiikeri ja sillä on valkoinen kaulus ja vatsa (SIB f 03 23). Aureelia on hyvin älykäs kissa. Se johtaa laumaamme varmoin ottein ja on muunmuassa erittäin taitava avaamaan ovia.